Ha kérdése van HÍVJON: +36 30 3232 410

Cart0
Összesen:
Összesen:0 Ft
Your shopping cart is empty!

BETONKERÍTÉS TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

TISZTELT VÁSÁRLÓ!

         Köszönjük, hogy a DIRECT MODUL KERÍTÉSTECHNIKA által gyártott elemes gyorskerítés után érdeklődik.

            Termékünk megfelel egy jó kerítéssel szemben napjainkban támasztott követelményeknek: esztétikus; diszkrét; választékos; biztonságos; minden domborzati viszonyhoz idomul; kis helyigényű; egyszerű telepíteni; kedvező az ára. Ezen tájékoztató segítségével könnyedén saját maga is felállíthatja kerítését.

Beton kerítés telepítés

1.  Első lépésben jelölje ki az oszlopok helyét úgy, hogy az oszlopok tengelyvonalai egymástól 157 cm - re helyezkedjenek el.

 

 

2. Az oszlopok számára készítsen 40 x 40 x 80 cm mély alapgödröt úgy, hogy a gödrök középvonalai egybeessenek az előzőleg kijelölt pontokkal.

 

 

Mielőtt elkezdi az oszlopok elhelyezését, készítsen egy egész kerítésmezőt vízszintes talajra fektetve, ügyeljen arra, hoy a kerítéselemek szorosan illeszkedjenek egymáshoz, így a telepítés során szükséges minden méretet könnyedén megmérhet. Amennyiben nem önt sávalapot az oszlopok közé, úgy helyezze el az elemeket, hogy a kerítésmezők alsó elemei átlagosan 10 cm - rel a terepszint alá kerüljenek.


Beton kerítés telepítés

Feszítsen ki a munkagödrök felett egy zsinórt úgy, hogy a zsinór az oszlopok tetősíkját mutassa, majd ettől a zsinórtól függőlegesen lefelé mérje ki az oszlopok alsó szintjét. Ezt gondosan betonozza ki.

 

Amennyiben nem egyenletes a terepviszony, úgy szinteltolásokat kell alkalmazni.

 

Beton kerítés telepítés

 

4. Ezek után elkezdheti az oszlopok beállítását. Állítsa az  oszlopokat az alapbetonra, majd földnedves betonnal töltse ki a gödröket és simítsa "k" magasságra

Távolságtartó lécek segítségével oszlopról oszlopra haladjon, az oszlopokat a zsinórhoz illesztve. A  távolságtartó lécek méretét a talajon korábban összeálított kerítésmezőről lemérheti.

Úgy állítsa be az oszlopokat, hogy a kerítéselemek könnyen mozogjanak, de ne essenek ki az oszlopok közül. Ügyeljen arra, hogy nagyon pontos munkát végezzen. A beton megszilárdulása előtt ellenőrizze az oszlopok közötti távolságokat és a függőlegességet.


Beton kerítés telepítés

 
 5. Majd egy nap elteltével elhelyezheti az oszlopok közé a kerítéselemeket.

Az oszlopok fonák oldalát ékelje ki és az elemeket cementhabarccsal hézagolja, majd a vízszintes réseket is fugázza ki.

 


 

________________________________________________________________________________ 

A KERÍTÉS EZZEL AZ UTOLSÓ MŰVELETTEL ELKÉSZÜLT !!!
  ________________________________________________________________________________ 

DIRECT MODUL KERÍTÉSTECHNIKA * 2030 ÉRD, BAGOLY U. 83.

Fax: 06-(23)-360-355 * Mobil: 06-(30)-3232-410

LEGJOBBAN FOGYÓ KERÍTÉSEINK